5 tips om je getunede auto te verkopen

Als je je auto in het verleden hebt laten tunen, stylen of remappen en je wilt deze weer verkopen, dan kan dat wel eens problemen opleveren. Bij ‘getuned’ denken veel mensen immers al snel aan illegale straatraces en veel lawaai en motorproblemen.

Mensen die er al enige ervaring mee hebben weten dat professionele car remapping tegenwoordig heel veilig gaat en echt een meerwaarde biedt voor de prestaties en het brandstofverbruik van je auto. Helaas blijft het toch vaak nog een uitdaging om je getunede auto aan de man te brengen. Bij deze dus een vijftal tips om je hierbij te helpen.

 

1. Plaats oproepen op forums rondom jouw automerk

Allereerst kun je kijken op verschillende forums rondom het specifiek automerk waar jouw auto toe behoort. Dus als je een getunede Ford auto bezit, google dan naar de meest populaire Ford-forums waar je liefhebbers kunt vinden. Als je hier een thread aanmaakt met een verwijzing naar jouw auto-advertentie, zul je er sneller geïnteresseerden mee bereiken.
hoogste-prijs-terug

2. Verkoop door aan tuning specialisten of andere handelaren

Een tweede tip is om op zoek te gaan naar (lokale) autohandelaren of chiptuning specialisten. Deze kunnen je auto (of auto onderdelen) van je over kopen, die ze vervolgens doorverkopen.

 

3. Gebruik speciale marktplaats voor getunede auto’s

Ook zijn er speciale marktplaats websites waar liefhebbers getunede auto’s en auto onderdelen te koop zetten. Een voorbeeld van zo’n site is Tunezup.com. Omdat de mensen op deze marktplaats sites al gericht zoeken naar een getunede auto, maak je meer kans dat je geïnteresseerden vindt. Overigens is het ook een goed idee om je advertentie op de ‘gewone’ www.marktplaats.nl te zetten.   

4. Onderdelen los verkopen

Wanneer je je auto in de huidige staat niet kwijtraakt, kan het uiteindelijk toch goedkoper uitpakken om alle getunede onderdelen weer af te slopen en de onderdelen los te verkopen, zodat de auto weer stock wordt. Dat is hoe dan ook beter dan met een auto blijven zitten die je niet verkocht krijgt, of je auto met verlies moeten verkopen.

 

5. Auto verkopen via autoveiling

Tenslotte kun je je auto proberen te verkopen via een autoveiling. Tegenwoordig ontstaan steeds meer van dit soort aanbieders die alle zorgen uit handen nemen, zoals bijvoorbeeld de ANWB met zijn autoverkoopservice. Een voorbeeld van een kosteloze autoveiling is Besteautobod.nl.