Auto laten taxeren

taxatie-websiteEen auto laten taxeren kun je om verschillende redenen doen. De meest voor de hand liggende reden is dat je de auto verkopen wil. Voordat je deze beslissing neemt wil je echter eerst weten wat hij waard is en wat je er voor kunt krijgen. Zodoende kun je beslissen of je wacht, verder gaat sparen of tot verkopen over gaat.

 

Manieren om achter de waarde te komen

Er zijn veel manieren om achter de verkoopwaarde te komen van je auto. Zo kun je er simpelweg een tekoop bordje op plakken met een telefoonnummer. Echter leidt dat zelden tot succes. Een advertentiewebsite raadplegen is ook een optie. Daar staan vaak vergelijkbare auto’s met een prijs. Wat je wel moet weten is dat het vaak een vraagprijs betreft en dat men de auto ook voor minder verkoopt. De prijs wordt hoger ingezet namelijk. Als je een auto verkoopt via een advertentiesite dan moet je rekening houden met een onderhandeling. Een auto is een duur object en als mensen daar wat geld op kunnen besparen dan hebben ze snel geld verdient. Afdingen op een auto is de gewoonste zaak, zeker op een advertentiesite zoals Marktplaats. Veel handelaren gaan je benaderen en een zeer laag bod voorstellen waarvoor ze hem meteen komen ophalen. Hier zit men vaak niet op te wachten.

 

Taxatiewebsites

auto-taxerenEr zijn een aantal taxatiewebsite te vinden op internet welke de waarde van je auto kunnen berekenen. Sommige kunnen het direct en bij sommige laat je je gegevens achter. Waar je direct een prijs terugkrijgt, daar wordt een rekentool op losgelaten en deze is in praktijk niet nauwkeurig. Je kunt slechts enkele parameters ingeven wat leidt tot een prijs die erg veel verschilt met de werkelijke waarde. Sites die er later op terug komen kunnen je soms een beter beeld geven. Alsnog weet je daarvan niet of de prijs wel echt reëel is. Kun je de auto verkopen voor dat bedrag?

Een taxatiewebsite waarbij een autoveiling aan te pas komt is wel van waarde. De auto wordt namelijk kosteloos in een autoveiling geplaatst waarbij talloze autobedrijven zijn aangemeld. De bedrijven doen een bod waarvoor ze de auto ook daadwerkelijk kopen. Je auto verkopen gaat niet alleen snel en makkelijk maar de prijs is ook vast. Bij deze constructie kun je wel alle details opgeven die met de auto te maken hebben zoals extra uitgevoerd onderhoud/reparaties en eventuele schades en gebreken. Ook kun je een foto toevoegen en kijkt een automakelaar op welke manier hij de maximale prijs kan behalen. Het bod dat je ontvangt is de echte verkoopprijs waarvoor je de auto meteen kunt verkopen. Zodoende heb je de auto gratis laten taxeren omdat verkopen niet verplicht is en dat je niet aan kosten vast zit.