hulp autopech

Hoe krijg je een auto met pech bij de garage

Heb je autopech en wilt de auto niet meer starten? Lekt er vloeistof onder de auto vandaan en krijg je een storingsmelding in het dashboard? Is er schade aanwezig waardoor je niet meer verder kunt rijden? De meest gestelde vraag op deze problemen is, hoe krijg je jouw auto bij de garage? Wij geven je een aantal mogelijkheden.

Startprobleem soms nog wel zelf op te lossen

Het is heel vervelend wanneer je auto niet meer wilt starten, en je hem moet laten repareren. Soms is een startprobleem een kwestie van een lege- of kapotte accu. Geeft de auto geen teken van leven, of wil de startmotor niet of moeizaam rond? Probeer dan eens met startkabels en een andere auto/accu of dit helpt.

 

Hulp bij alle andere problemen

Wanneer je de auto naar een garage wilt vervoeren omdat hij kapot is, en je hem wilt laten repareren, dan heb je de volgende mogelijkheden:

 1. De ANWB bellen, wanneer je lid bent.
 2. De ANWB bellen, en verplicht lid worden. Kosten +/- 350,- euro
 3. Een takeldienst bellen (bergingsbedrijf). Kosten +/- 250 euro.
 4. Je auto slepen (handgeschakeld)
 5. Je auto verkopen

 

ANWB lidmaatschap

Een ANWB lid zijn heeft voordelen, mits je ook op de juiste manier ‘verzekerd’ bent. Staat het voertuig in je eigen woonplaats, maar ben je daar niet voor verzekerd, dan moet je bijbetalen voor hulp. Heb je wel het juiste lidmaatschap, dan zal de ANWB als eerst zelf een reparatie poging doen. Lukt dat niet, dan vervoeren zij je auto naar de garage. Wie twijfelde om lid te blijven van de ANWB, weet bij pech dat het van toegevoegde waarde is.

 

Bergingsdienst

Een bergingsdienst is een service die je kunt bellen om je auto van A naar B te laten vervoeren. Hiervoor hoeft de auto niet te kunnen rijden. In de meeste gevallen heeft de wagen van de bergingsdienst attributen om je wagen op te takelen.

 

Je auto laten slepen

Heeft jouw auto aan de voorzijde een aansluiting voor een sleepoog zitten, en ben je ook in het bezit van een sleepoog, een sleepkabel? Dan kun je mogelijk de auto slepen. Een auto met een automatische versnellingsbak kan NIET gesleept worden. Hiervoor moet je naar andere mogelijkheden uitwijken.

 

Je auto verkopen

Veel mensen besluiten hun auto te verkopen wanneer deze kapot is. Niet iedereen beschikt over geld om de auto te laten slepen, of lid te worden van de ANWB. Ook heeft niet iedereen geld voor een reparatie. Heeft je auto schade en kan hij niet meer rijden, dan kan dit ook een reden zijn om hem te verkopen. Zowel een kapotte auto als schadeauto kun je probleemloos verkopen, ook wanneer hij langs de kant van de weg staat. Een bekende advertentiesite zou een oplossing kunnen bieden, maar dat is vaak niet de snelste weg. Een autoveiling daarentegen kan je auto in slechts 1 dag verkopen, en dat is voor de meeste mensen wel gewenst wanneer hij onbeheerd op de weg staat.

2 gedachten over “Hoe krijg je een auto met pech bij de garage”

 1. Bergnet Pechhulp en Autotransport

  Heb je pech onderweg of in je woonplaats en heb je geen lidmaatschap? Dan kan je gebruik maken van Pechhulp zonder abonnement. Het bergingsbedrijf komt naar je toe en zal proberen de auto op gang te krijgen. Lukt dat niet, dan wordt je auto zonder meerkosten naar een garage gebracht, binnen een straal van 25 kilometer.

  Bij punt 3 in dit artikel (‘Een takeldienst bellen’) staat dat dat 250 euro kost. Wij weten zeker dat dat goedkoper kan 🙂

 2. Ik heb nu sinds kort mijn eerste auto en wil goed voorbereid zijn, mocht ik ooit pech hebben. Het is sowieso een goed idee om een ANWB-lidmaatschap af te sluiten, maar niet noodzakelijk zoals ik hier lees. Je auto verkopen zou ik alleen doen als de reparaties te duur zijn.

Reacties zijn gesloten.