Links pagina 2

Hieronder staat een gedeelte van onze links vermeldt.

 

 

Bespaartips Autorijden

Wie meer geld wilt overhouden elke maand kan kiezen voor besparen. De auto wegdoen zou een mooie besparing opleveren maar dat is vaak geen optie. 2 Factoren waar je wel iets aan kunt veranderen is 1 – het brandstofverbruik en 2 – de verzekeringspremie.

Het brandstofverbruik kun je terugdringen door zuiniger te gaan rijden. Zorg op de eerste plaats dat de banden de juiste spanning hebben en dus niet te zacht zijn. Daarnaast kun je alle rommel uit de auto gooien die je niet nodig hebt. Kijk een in de kofferbak, wellicht heb je daar iets in liggen wat je al weer vergeten was. Elke kilo die je mee moet nemen kost je extra brandstof. Ook je rijgedrag is een grote factor in het brandstofverbruik. Trek minder hard op en laat de auto meer uitrollen. Zie je in de verte een stoplicht of rotonde, laat dan tijdig je gas los. Schakel bij de 2500 toeren door naar de volgende versnelling tenzij je moet inhalen. Tegenwoordig bestaan er apps voor op je telefoon waarmee je de brandstofprijzen in de omgeving kunt controleren. Maak daar gebruik van. Een tankbeurt van 40 liter met een prijsverschil van 0,05 euro per liter prijsverschil is toch weer 2 Euro waar je een broodje voor kunt kopen :).

De verzekeringspremie kan soms wel tot 50% voordeliger. Shoppen kan dus lonen. Vergelijk op internet verzekeraars met elkaar en doe eens wat online berekeningen. Elke maand een tientje besparen is toch weer 120 euro aan besparing.

Ook onderhoud aan de auto kan bijdragen aan een leuke besparing. Een verstopt luchtfilter kan er toe leiden dan het brandstofverbruik met 15% omhoog gaat. Een vastzittende rem kan naast brandstofconsumptie ook een dure reparatie opleveren. Bij een onderhoudsbeurt wordt dit opgemerkt en verholpen. Voorkom dus dat je een set remblokken en remschijven moet laten vervangen. Zonde van je geld.

auto-aandraaienolie-checken olie-verversen