Verkopen van een gepimpte auto

gepimpte auto verkopenEen gepimpte auto is moeilijker te verkopen dan je denkt. Voor de een is een gepimpte auto een droom en voor de ander een verschrikking. De meeste mensen kopen toch liever een auto die zo origineel mogelijk is waarbij ze dan ook het gevoel hebben dat daar iets rustiger mee omgegaan is.

Auto moeilijk verkoopbaar door kleine doelgroep

.

kleine doelgroep auto verkopenNiet iedereen wilt in een optisch getune-de auto rondrijden. Daarnaast wekt een gepimpte auto ook de indruk dat hij flink op zijn staart is getrapt en dat er snel bochtenwerk mee is verricht. Dit hoeft uiteraard helemaal niet waar te zijn omdat ook de echte liefhebbers er veel liefde, tijd en geld insteken om hun auto mooi te houden en er vaak zuiniger mee omgaan. De kenner ziet het verschil wanneer een auto goedkoop is gepimpt of dat er wel geld tegen aan is gegooid.

Helaas zul je in veel gevallen je dure investeringen niet terug krijgen en terug verdienen tenzij je iemand kunt vinden die de extra opties wel wilt betalen. Wilt je juist een sportievere auto kopen dan hoef je vaak niet veel meer te betalen. Zelf op-pimpen is duurder dan al een auto te kopen waar dat gedaan is. Uiteraard kun je zelf ook Marktplaats afstruinen voor 2de hands onderdelen als je geld wilt besparen.

Wat verstaan we eigenlijk onder een gepimpte auto

Een gepimpte auto is een auto die niet alleen grotere velgen heeft maar meerdere optische aanpassingen. Ook de uitlaat en het luchtfilter worden vaak meegenomen omdat dit niet hele dure investeringen zijn en toch voor het idee (geluid) veel doen.

Kleine ingrepen zijn een bredere banden en grotere velgen, spoorverbreders, open luchtfilter, ruitenwisser spoilers, sierkapjes op de ruitenwisser sproeiers en aanpassingen aan de koplampen en achterlichten. Denk hierbij aan de doorzichtige ‘Lexus’ achterlichten en de Angle eyes koplampen. Ook is dagrijdverlichting (DRL) helemaal in op dit moment. Ook bestickering zie je vaak voorbij komen.

Grotere ingrepen zijn chip-tuning, een sport uitlaat, auto verlagen met andere schokbrekers of aanpassingen daaraan, sportstuur, sportstoelen, sportievere voorbumper, sportievere achterbumper, side skirts, dakspoiler of kofferbak spoiler.

Kleine ingrepen zijn vaak eenvoudiger te realiseren zonder de auto definitief aan te passen. Denk hierbij aan het schroeven, lijmen en onderdelen opnieuw spuiten. Aanpassingen die achteraf niet makkelijk of snel ongedaan te maken zijn.

Brandstof verbruik gepimpte auto

brandstofverbruikIn bijna alle gevallen verbruikt een gepimpte auto meer brandstof. Om te beginnen is bij een gepimpte auto de bandenmaat niet meer origineel en in veel gevallen een stuk breder. Dit veroorzaakt meer wrijving en dus ook een hoger brandstof verbruikt.

Het luchtfilter wordt vaak ook aangepast en vervangen door een open luchtfilter. Deze maakt een veel sportiever geluid. Ook een open luchtfilter veroorzaakt een veel hoger brandstof verbruik. Niet altijd wordt de auto meer aerodynamisch door achteraf aangebrachte spoilerpakketten en daardoor tevens zwaarder in gewicht. Ook dit heeft een nadelige invloed op het brandstofverbruik.

Toch voor een goede prijs de auto verkopen

Er zijn nog wat mogelijkheden om je gepimpte auto te verkopen maar je zult geduld moeten hebben als je er een goede prijs voor wilt krijgen. Ga naar een autoshow en zet er een ‘te koop’ bordje op. Wie weet tref jij een liefhebber die met jouw de onderhandeling aan wilt gaan. Je kunt de auto ook te koop zetten op een advertentiesite en je verhaal goed onderbouwen en uitleggen dat jouw auto een echte showauto is welke niet is afgetrapt. Tenminste als dat ook echt waar is. Je moet wachten tot de liefhebber voorbij komt en je auto treft. Ook kun je de auto voor een goede prijs verkopen via een autoveiling. Je krijgt er wellicht iets minder voor terug maar kunt hem dan wel razendsnel verkopen. Dit is een persoonlijk iets. Wil je er snel van af of heb je de tijd.

Voor en na het pimpen

Hieronder zie je 2 foto’s van dezelfde auto. De bovenste is nog nauwelijks iets aan gedaan behalve eenvoudige velgen. De onderste foto is in alle opzichten aangepast waardoor het een totaal andere auto is geworden. Praktisch zal hij niet zijn met verkeersdrempels en stoepjes. Of hij mooi is ligt aan je smaak.

hyudai coupe normaal

hyundai coupe getuned

Hieronder een Opel Corsa. In de eerste foto origineel, in de 2de foto iets verbouwd.

opel corsa origineel

opel corsa getuned

6 gedachten over “Verkopen van een gepimpte auto”

  1. een gepimpte auto hoef ik echt niet, alleen maar van die jongeren in gereden, hard wegtrekken en te veel toeren maken. dat blok is dan al gaar.

  2. Peter van der Meij

    Mooi die reacties van mensen over ‘taartscheppen’ of ‘geen behoefte aan’…dat staat er al, reageer dan niet…het gaat hier niet om jullie smaak!

    Ik denk dat dit topic inderdaad wel duidelijk maakt voor tuners wat de nadelen zijn qua verkoop van hun geliefde bolide. Wel een kleine aanvulling: wat er misschien nog iets explicieter bij kan is het gegeven dat je er nooit weer voor krijgt wat je erin gestopt hebt. Ik heb zelf een dergelijke auto in mijn bezit gehad en minder dan 50% van de gemaakte kosten terugverdiend. Niet erg, het plezier dat ik eraan had was enorm, maar dit feit over minder inkomsten bij verkoop gaat mensen soms nog weleens in de koude kleren zitten. Dus: bezint eer ge begint!

    1. Ben het met je eens. Auto rijden is voor sommige mensen een hobby en ook het sleutelen of met opleuken van je auto. Hobby’s kosten geld net als modeltreinen of iets anders. Elke auto wordt minder waard dus de investering krijg je er nooit helemaal terug. Inderdaad niet erg want je hebt er wel veel plezier van. Niet iedereen wilt in een standaard Ford Mondeo of wat dan ook rijden. Niet voor niets dat fabrikanten tegenwoordig je de mogelijkheid bieden om er leukere velgen onder te laten zetten of andere kleur spiegelkappen of accessoires.

  3. Wel mooi zo’n gepimpte auto maar als je het doet moet je het wel goed doen. Ik zie best nog vaak van die auto’s rijden met alleen een grotere sportieve voorbumper zonder dat ze sideskirts hebben aangebracht. Ziet er gewoon niet uit. Ook spot je een enkeling die zijn tupperware direct gemonteerd heeft zonder het te spuiten. Dan rijdt je dus met wit plastic onderdelen. Dat steekt lekker mooi af 🙂

  4. Klopt wel. Ik koop ook geen auto met zo’n taartschep achterop. Wie wil er nu een afgetrapte auto?

Reacties zijn gesloten.