5 goedkope kleine 2dehands benzine auto’s naast elkaar

spaarvarken


Door de hoge brandstofprijzen van tegenwoordig zijn een hoop mensen genoodzaakt om een kleinere auto te gaan rijden. Wij hebben 5 kleine benzine auto’s (tweedehands) op een rijtje gezet welke ook met een kleine portemonnee te betalen zijn. Wil je geld besparen of heb je minder uit te geven dan zijn deze 5 leuke kleine benzine auto’s misschien iets voor jou.[contact-form-7 id=”2109″ title=”kleinebenzine”]
Voordelen van kleine benzine auto’s

 • Lage wegenbelasting
 • Lager verbruik (met name in de stad)
 • Lagere onderhoudskosten
 • Lagere reparatiekosten
 • Voordelig in de aanschaf

Merken

Wij hebben van een aantal verschillende merken een goedkope kleine benzine auto genomen zodat je meer variatie krijgt. Mocht je een bepaald merk wel of niet willen dan is de keuze nog makkelijker. Deze merken zijn: Fiat, Renault, Hyundai en Peugeot.

Waar voldoen onze 5 auto’s aan

Hoe meer opties en luxe er op de auto zit hoe hoger soms de prijs. Daarnaast kunnen bepaalde opties zoals de airco weer meer brandstof verbruiken.

Onze auto’s hebben allemaal:

 • Stuurbekrachtiging (voor het stuurcomfort)
 • Airbags (voor de veiligheid)
 • Een handgeschakelde versnellingsbak
 • Motorblok 1000-1200cc (1.0 – 1.2)
 • Bouwjaar 2003
 • kilometerstand tussen de 100.000 en 160.000km
 • Auto is te vinden onder de 2000,- euro

De geselecteerde auto’s

FotoMerk/TypeBrandstofBelastingVerzekeringGewicht
fiat puntoFiat Punto 1.215 ct p/km€ 27 p/m€ 25 p/m895 kg
fiat seicento 2003Fiat Seicento 1.113 ct p/km€ 16 p/m€ 23 p/m710 kg
renault twingo 2003Renault Twingo12 ct p/km€ 21 p/m€ 25 p/m795 kg
hyundai atos 2003Huyndai Atos 1.014 ct p/km€ 21 p/m€ 25 p/m822 kg
peugeot 106 2003Peugeot 106 1.114ct p/km€ 21 p/m€ 25 p/m790 kg

Verzekering

De autoverzekering kost gemiddeld het bovengenoemde bedrag. Deze is namelijk gebaseerd op 5 jaar schadevrij rijden. De premie die je moet betalen voor een kleine goedkope benzineauto is afhankelijk van de Verzekeringsmaatschappij, je Leeftijd en je Schadevrije jaren. Hoe ouder je bent en hoe langer schadevrij je gereden hebt, hoe goedkoper je verzekering wordt. Shoppen (rondkijken) op internet kan je veel geld besparen. Kijk daarom op Independer of een andere vergelijkingssite. Daarmee bespaar je een hoop geld!

Wegenbelasting

De hoogte van de wegenbelasting (in de tabel hierboven als ‘belasting’ aangeduid) is afhankelijk van een aantal factoren. De factoren die een rol spelen zijn de Provincie waarin je woont, het Gewicht van de auto en de Brandstof. De provincie Zuid-Holland is iets duurder vergeleken met de provincie Flevoland. Een zware auto is duurder dan een lichte auto (kg) en een diesel auto is duurder dan een benzineauto.

Onderhoud

Het onderhoud van een kleine goedkope benzineauto is lager qua kosten vergeleken met een grotere auto. Dit komt omdat de banden kleiner zijn, er minder olie in het motorblok gaat en overige onderdelen kleiner en lichter zijn. Dit zie je direct terug in de prijs. Niet alleen bij reparatie ben je een stuk voordeliger uit maar ook bij een onderhoudsbeurt.

brandstofBrandstof

De brandstof in de bovenstaande tabel is per kilometer. 15ct p/km is 15 cent per kilometer. Dit is een gemiddelde waarde. Het maakt natuurlijk behoorlijk uit waar je tankt. Niet elke benzinepomp hanteert dezelfde prijzen. Een Shell pompstation is over het algemeen duurder dan een onbemande Bol of Supertank. Je bespaart op personeelskosten bij een onbemande pomp.

Daarnaast maakt het ook uit of je aan de snelweg tankt of ergens op een industrieterrein. De snelweg kan zo 20 cent per liter duurder zijn. Op een tank van 40 liter benzine scheelt je dat 8 euro.

15 Cent per kilometer klinkt misschien duur maar het is wel heel realistisch. Fabrikanten geven mooie waardes op van een verbruik van 1 op 25 km waarbij je 25 kilometer kunt rijden op 1 liter benzine. In praktijk haal je dat nooit. Dit is gemeten in de meest gunstigste omstandigheden zoals constante snelheid, geen wind, de ideale snelheid, geen gewicht in de auto, geen ramen open, geen muziek aan en ga zo maar door.

bandenprofielAanschafprijs

De bovengenoemde goedkope benzine auto kun je voor onder de 2000 euro vinden op internet. Let er altijd op dat je een auto koop met een zo lang mogelijk APK keuring. Hierdoor wordt je niet binnen korte tijd geconfronteerd met hoge kosten. Koop een auto bij voorkeur met onderhoudsboekjes en bewijs van recent onderhoud. Doordat de onderhoudshistorie van de auto bekend is weet je wat er allemaal aan vertimmerd is. Hierdoor weet je ook meteen welke onderdelen reeds vervangen zijn en welke er mogelijk nog een keer aan zitten te komen.

Goede banden is ook een must have. Dit is voor jou veiligheid en die van andere. Controleer altijd het bandenprofiel. Als je binnen 2 maanden nieuwe banden nodig hebt dan schiet dat ook niet op. Een band voor een kleine auto kost ergens tussen de 60 en 70 euro. Uiteraard kan het nog duurder of goedkoper maar dat hangt van het merk band en de garage af. Soms kan het lonend zijn om 2de hands banden te kopen en te laten monteren. Op 4 nieuwe banden bespaar je snel weer zo’n 150 euro.

1 gedachte over “5 goedkope kleine 2dehands benzine auto’s naast elkaar”

Reacties zijn gesloten.