wagenziek-kinderen

9 tips tegen wagenziekte

Wagenziekte is het misselijk worden in de auto. Het kan iedereen overkomen, maar komt vaker voor bij kinderen. De oorzaak van wagenziek worden is dat de hersenen verstoord raken door een ongewone situatie. Wagenziekte is eigenlijk hetzelfde als zeeziek zijn en misselijk worden tijdens vliegen. Niet alleen de evenwichtsorganen, welke in het oor zit, maar ook de spieren en ogen, kunnen de hersenen overprikkelen waardoor misselijkheid optreed en histamine aangemaakt wordt. Histamine zorgt ervoor dat braakneigingen opgewekt worden, waardoor men dus moet overgeven, en dat is nooit leuk. Het is extra vervelend wanneer je een lange reis voor de boeg hebt, en al vrij aan het begin een misselijk gevoel krijgt. Gelukkig is hier iets aan te doen! Wij geven je 9 tips die helpen tegen wagenziekte, zeeziekte en luchtziekte..


[contact-form-7 id=”2116″ title=”wagenziek”]

9 Tips om wagenziekte te voorkomen

Wat helpt tegen wagenziekte en het te voorkomen? De 9 tips lees je hieronder.

 

Tip 1: Om wagenziekte te voorkomen kun je een pilletje nemen. Bij de drogist zoals Kruidvat, zijn er verschillende middelen te verkrijgen. De meeste pillen moet je wel 1 tot 2 uur van te voren innemen. Bekende middelen zijn Cinnarizine (2,95 euro voor 20 stuks), Suprimal en Primatour. Wat ook bij de drogist te verkrijgen is, is een SEA-Band. Deze polsband bevat geen werkzame stof maar triggert een drukpunt in de pols.

evenwichtsorgaanTip 2: Kijk mee door de voorruit. Zo verras je jouw evenwichtsorganen niet omdat je hersenen al weten wat eraan komt. Voorin in de auto zitten werkt het beste.

Tip 3: Kijk niet op je telefoon, tablet of in een boek. Dit verhoogt namelijk de kans op een reisziekte waardoor je een misselijk gevoel krijgt.

Tip 4: Zet een of meerdere ramen open om ervoor te zorgen dat je frisse lucht krijgt. Een airco aanzetten kan soms ook helpen.

Tip 5: Laat de chauffeur rustig rijden waarbij hobbels en bochten rustig genomen worden. Ook optrekken bij het stoplicht en het remmen moet allemaal wat rustiger om te zintuigen niet te overprikkelen.

anti-statische-stripTip 6: Monteer een rubberen strip welke over de weg sleept. Vroeger reden veel auto’s hiermee rond, maar tegenwoordig zie je ze nog maar weinig. Echter helpt het wel goed tegen wagenziekte. Deze strip wordt ook wel anti statische strip genoemd, en verkleind de kans op een statische schok bij het uitstappen. Een dubbele functie dus. De prijs hiervan ligt rond de 10 euro.

Tip 7: Eet en drink van tevoren. Een lege maag kan namelijk sneller een misselijk gevoel tijdens de rit veroorzaken.

Tip 8: Neem af en toe een pauze wanneer je langere ritten maakt. Sowieso is het verstandig om zo nu en dan even te stoppen om de inspanning te onderbreken. Stoppen bij een tankstation en even de benen strekken is daarom ook een goed idee. Bovendien helpt het tegen wagenziekte.

Tip 9: Een watje in een oor kan ook helpen tegen het wagenziek worden. Maak van watten een propje en steek deze in het linker oor wanneer je rechtshandig bent. Ben je linkshandig, dan steek je hem in het rechteroor.

 

Tip die voor sommige werkt: Eet iets waar gember in zit. Dit kan een drankje zijn maar ook een gembersnoepje.

 

Hopelijk hebben de bovenstaande tips effect. Voorkomen is beter dan genezen, daarom kun je het beste meerdere maatregelen toepassen. Succes!

 

Wil je toevallig je auto verkopen? Dan hebben wij op de voorpagina alle informatie hierover.

1 gedachte over “9 tips tegen wagenziekte”

Reacties zijn gesloten.