Auto importeren en exporteren

auto verkopenWilt u meer informatie over het importeren of exporteren van een auto dan bent u op de juiste pagina terecht gekomen.

Bij een auto importeren of exporteren komt heel wat bij kijken dus het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van alle informatie en geen verrassingen achteraf krijgt.

Auto exporteren

Uwilt uw auto verkopen, dus exporteren naar het buitenland, waar moet u dan op letten. Stel u gaat verhuizen naar het buitenland (emigreren) en u wilt uw auto mee nemen, dan moet de auto geëxporteerd worden.

Auto importeren

U heeft een auto op het oog die u wilt importeren. Hiervoor kunt u verschillende redenen hebben om dit te doen. Zo kan een auto uit het buitenland veel goedkoper zijn, of u wilt een model waar hier in Nederland maar weinig van rondrijden. Dit kan ook een oldtimer of klassieker zijn. Bij het importeren van een auto moet er BPM betaald worden. Deze kosten worden o.a. gebaseerd op de nieuwwaarde van de auto, kilometerstand en co2 uitstoot.

Meer informatie over importeren en exporteren

auto verkopenMeer informatie over het importeren en exporteren van een auto vind u op de link van de belastingdienst.

banner breed keurmerk

3 gedachten over “Auto importeren en exporteren”

  1. Ik heb een mooie Triumph oldtimer gevonden in England en wil deze importeren. Als echte fan van oldtimers, hoort deze in mijn collectie. Ik lees hier dat ik voor het importeren bpm betalen moet en dat deze gebaseerd wordt aan de hand van de nieuwwaarde van de auto, kilometerstand en CO2-uitstoot. Weet u hoe ik daarmee de bpm kan berekenen?

  2. Auto Exporteren…… Daar is binnenkort een mooie gelegenheid voor op de grootste automarkt van Zuid Nederland voor De Automarkt in Weert . Gaat 11 mei 2016 van start…. De export wordt daar ter plekke in orde gemaakt….. Neem wel iemand mee die je Thuis brengt 😉

  3. Zo’n dikke vette Amerikaanse Ford Mustang zou ik wel willen importeren. In Amerika kosten ze niet zo duur als hier. Jammer dat de overheid er zoveel aan belasting, invoerrechten en BPM op gegooid moet worden dat het gewoon niet leuk meer is. Je betaald gewoon 50% bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *