met de auto op vakantie gaan

Met de auto op vakantie

Ga je met de auto op vakantie? Leuk! Een geslaagde vakantie vraagt wel een goede voorbereiding en daar geven we je graag tips voor.

De auto is je vervoersmiddel en daar ben je dan ook tijdens de vakantie extra van afhankelijk. Zorg er daarom voor dat je auto klaar is voor een lange reis. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat alle vloeistoffen op peil zijn. Denk hierbij aan o.a. de ruitenwisservloeistof en koelvloeistof. Uiteraard kun je deze indien nodig ook bij een benzinepomp onderweg halen maar wanneer je alles vooraf regelt dan kun je een onbezorgde vakantie tegemoet zien. Goed werkende ruitenwissers zijn ook geen overbodige luxe. Het is zeker verstandig om je auto te laten voorzien van een onderhoudsbeurt. Een onderhoudsbeurt kan je namelijk ook geld uitsparen, voor nu en de toekomst.

autovakantie

Besparen op je autovakantie

Houd meer geld over door slim te besparen.

Slim tanken

geld-besparen-vakantieJe kunt eenvoudig besparen op de autovakantie. Om te beginnen kun je voordat je wegrijd eens kijken welke benzinepomp de voordeligste brandstof heeft en de auto daarmee voltanken. Ga je naar het buitenland dan kun je in veel gevallen nog goedkoper tanken dan in Nederland. Net over de grens kan het al veel cent per liter schelen. Wanneer je het zo uitkiemt dat je voldoende brandstof hebt om over de grens te komen dan kun je daar de volledige tank vullen. Ook op de terugweg is het slim om nog even de tank te vullen met brandstof uit het buitenland. De besparing kan flink oplopen.

Onderhoud kan besparen

Zeker wanneer je een lange reis voor de boeg hebt kan het lonend zijn om je auto eens na te laten kijken. Het kan een groot verschil maken of je nu 1 op 10 rijdt of 1 op 14. Remmen als voorbeeld onderhoud-auto-vakantiekunnen wel eens ongemerkt vast gaan zitten. Het resultaat is dat ze harder slijten en zorgen voor een hoger brandstofverbruik. Bij een onderhoudsbeurt wordt hiernaar gekeken. Ben je er op tijd bij dan kun je het soms eenvoudig laten verhelpen en kun je grotere kosten daarmee voorkomen. Ook een verstopt luchtfilter kan er toe leiden dat het brandstofverbruik met 10% stijgt. Zonde van je geld natuurlijk. Ook de bandenspanning heeft veel invloed op het brandstofverbruik en de slijtage van de banden zelf natuurlijk. Laat je een apk keuring uitvoeren, dan weet je in ieder geval dat je auto veilig de vakantie tegemoet gaat.

 

Naar het buitenland

vakantie-frankrijk-autoGa je met de auto op vakantie naar het buitenland dan krijg je wellicht te maken met hogere temperaturen. Een goedwerkende airco is dan erg fijn te hebben. Ook je airco heeft af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Zorgt de airconditioning voor muffe geurtjes dan is het tijd om de filters te laten vervangen.

Vergeet niet een alcoholtester mee te nemen wanneer je naar Frankrijk gaat. Deze is namelijk verplicht. Veel landen waaronder Duitsland en Belgiƫ verplicht de automobilisten om een veiligheidsvest te hebben voor alle inzittende.

 

Meeneem tips

Er zijn een aantal zaken die altijd handig zijn voor onderweg. Wij geven je een aantal zaken die tijdens een lange reis van nut kunnen zijn.

Afval zakjes, eten, drinken, ducktape, munten, papiergeld, boodschappentas, reisladers, pleisters, opfrisdoekjes, deodorant, pen en papier, veiligheidsvest, reservewiel, krik, Europees schadeformulier en de telefoonnummers van de ANWB en de verzekeringsmaatschappij.