Auto oprijden of verkopen?

Soms kom je op het punt dat je denkt, ga ik de auto oprijden of verkopen? Je weet wat je hebt, en wat je geïnvesteerd hebt. Misschien staat de teller al op aardig wat kilometers, maar… hij is wel betrouwbaar. Wat doe je dan in zo’n situatie? Want met veel kilometers komen er mogelijk wel wat kosten aan… toch?

Een goed moment om de auto te verkopen

Een jonge auto verkopen levert je vaak meer geld op dan een auto die al wat ouder is. Je moet dus meer bijleggen wanneer je een nieuwe koopt. Niet iedereen heeft de keuze om een andere te kopen, want je moet immers wel over het geld beschikken. Soms is doorrijden de enige optie.

Toch zijn er ook veel mensen die er voor kiezen om de auto op te rijden, want dan zijn de kosten immers wat lager over het lagentermijn. De afschrijving is bij een oudere auto daarnaast wat lager. Je hoeft niet te beschikken over een groter bedrag wat je bij de nieuwe moet leggen. Wat de reparatiekosten betreft kun je hier natuurlijk iedere maand wat voor opzij zetten.

 

hoogste-prijs-terug

Nieuwere auto kopen om uit de kosten te blijven

Er zijn veel mensen die hun auto wegdoen zodra er problemen opduiken, of dat er grote onderhoudskosten zitten aan te komen. Denk maar aan een koppeling of distributieriem. De koppeling kost snel 800 euro of meer. De distributieriem die bij veel auto’s met enige regelmaat vervangen moet worden, kost ook snel 600 euro. Als je de auto optijd wegdoet, dan voorkom je deze kosten. Maar… een auto kopen en verkopen, leidt bijna altijd tot verlies, want wanneer je dezelfde auto zou aankopen betaal je er altijd meer voor als dat je er zelf voor terugkrijgt. Een dilemma dus.

Wat is je auto waard

Er zijn verschillende manieren om achter de waarde van je auto te komen. Zowel de aankoopwaarde als verkoopwaarde. Ga je de auto verkopen, dan heeft het op zich weinig zin om op Marktplaats te kijken wat anderen ervoor vragen. 9 van de 10 advertenties zijn namelijk van handelaren. Particulieren kopen liever een auto van een ‘autobedrijf’ dan van een particulier. Bij een autobedrijf kun je vaak makkelijker terecht, een proefrit maken, en je oude auto inruilen. Ook geeft dit een vertrouwder gevoel wanneer het om garantie gaat.

De auto waarde is in praktijk dus lager dan wat de vraagprijzen doen op Marktplaats. Particuliere verkopers verkopen in 90% van de gevallen de auto voor een stuk minder.

Je kunt natuurlijk je auto eens op Marktplaats zetten om te kijken wat men op jouw auto biedt, maar Marktplaats kost wel geld. Een advertentie kost tussen de 25 en 100 euro. Een andere manier om achter de waarde van je auto te komen, is door hem vrijblijvend aan te melden bij een autoveiling welke zaken doet met RDW erkende autobedrijven. Je ontvangt dan gratis het hoogste bod op je auto en weet zo precies waarvoor je hem direct kunt verkopen, aan een erkend autobedrijf. Ga je de auto via die weg ook verkopen, dan heb je geen gesjoemel met papieren, betalingen met vals geld of andere oplichterspraktijken.

auto verkopen klik