Auto verkopen wat nodig

Wat heb je nodig om je auto te verkopen? Ga je een auto verkopen dan moet je alle autopapieren bij de hand hebben. Zonder autopapieren geen verkoop. Een ander woord voor autopapieren is het kentekenbewijs. Vroeger waren dat letterlijk papieren maar sinds 2014 kan dat ook een kentekencard zijn in creditcard formaat.

 

Papieren kentekenbewijs

kentekenbewijs-auto-papierenHeb je de auto voor 2014 gekocht dan ben je vermoedelijk in het bezit van de papieren versie van het kentekenbewijs. In totaal zijn er 3 delen welke opgesplitst zijn in deel 1A, 1B en 2.

  • Deel 1A is het voertuigbewijs technische gegevens bevat van de auto.
  • Deel 1B is de tenaamstelling. Hier staan jouw persoonlijke gegevens op.
  • Deel 2 is het overschrijvingsbewijs. Deze bevat o.a. de meldcode.

Je hebt alle 3 de delen nodig om de auto te verkopen.

 

Kentekencard

kentekencard-auto-kentekenbewijsSinds 1 januari 2014 is het papieren kentekenbewijs van de auto vervangen door een pasje. Dit pasje draagt de naam kentekencard. De kentekencard is even groot als een creditcard, groen van kleur en bevat een chip. Op de pas staan een aantal gegevens waaronder het kenteken, de meldcode, de gegevens van de eigenaar en een aantal technische gegevens.

Beschik je over een kentekencard dan beschik je ook over een document waar een tenaamstellingscode op staat. Dit document is een eenvoudig a4’tje met een RDW logo aan de bovenkant. Dit document heb je destijds samen ontvangen met de kentekencard.

  • De card is het eerste deel van je kentekenbewijs en het papier het tweede deel.
  • Het tweede deel heb je zelf (als het goed is) voorzien van 4 cijfers welke je hebt gekregen tijdens de overschrijving van de auto op jouw naam.

Deze 2 delen heb je nodig om de auto te verkopen.

 

Kentekenbewijs kwijt

kentekenbewijs-kwijtBen je een deel van je kentekenbewijs kwijt dan kun je op de website van de RDW een nieuw kentekenbewijs aanvragen. Je krijgt altijd een compleet kentekenbewijs ongeacht welke deel je mist. Na 2014 wordt alleen nog de kentekencard uitgegeven dus had je een papieren versie dan krijg je nu automatisch een pas. Gelukkig kun je dit eenvoudig online regelen en kost slechts 31,50 euro. (kosten kunnen mogelijk iets afwijken)
Via deze link kun je naar de website van de RDW en dit meteen regelen: https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kwijt-of-gestolen.aspx

hoogste-prijs-terug

Meer lezen over auto verkopen?