Auto verkopen tips

Wil je een auto verkopen? Dan zit je op de site van Tips auto verkopen goed! Wij geven je meer dan ✅ 20 Gratis tips die je gegarandeerd succes opleveren! Sneller verkopen voor meer geld, wie wil dat nou niet? Veel tips zijn eenvoudig en snel op te volgen, dus heel veel tijd hoeft het je niet eens te kosten!

Al meer dan 8279 auto's verkocht. 84% van de aanmeldingen krijgt een goed bod.

Ontvang gratis een vrijblijvend bod


Online je Auto verkopen

Online je auto verkopen, oftewel verkopen via internet is een van de meest gebruikte verkoopmethodes vandaag de dag. Het is snel, eenvoudig, en je hoeft er praktisch de deur niet voor uit. Zeker wanneer je er de tijd voor neemt en de tijd hebt, dan kun je een goede prijs realiseren. Er zijn verschillende online verkoop methodes die je kunt toepassen voor de verkoop van je auto. Denk bijvoorbeeld aan een advertentie site zoals Marktplaats, of een autoveiling. Wat de verschillen allemaal zijn, en de voor- en nadelen, gaan we je allemaal uitleggen op deze website! Maar als eerst gaan we je een aantal tips geven die sowieso de verkoop versnellen en het gedoe vergemakkelijken!

 

Auto verkopen met nieuwe APK keuring, kan dat helpen?

auto verkopen apk keuringJa, een nieuwe APK keuring kan zeker helpen bij het verkopen van een auto. Een auto verkopen gaat een stuk makkelijker en sneller wanneer er een nieuwe APK op zit. Het geeft de koper meer vertrouwen, en zo weet de koper ook meteen dat de auto het komende jaar niet gekeurd hoeft te worden waarmee tegelijkertijd onverwachte kosten tot een minimum worden geminimaliseerd.

⭐TIP: Mocht je de auto verkopen via een advertentiesite zoals Marktplaats of Speurders, zet dan in je advertentietitel dat de auto een nieuwe APK heeft!

 

Wist je dat je 2 extra maanden APK kunt krijgen?

Indien de auto meer dan 2 maanden voor het aflopen van de APK opnieuw gekeurd wordt, dan komen er 2 maanden APK bij! Zo kun je dus een auto aanbieden met 14 APK in plaats van 12 maanden.

Voorbeeld: de APK verloopt op 30-03-2020 en je laat de auto keuren op 30-01-2019, dan krijg je er 2 maanden bij en dat betekent 14 maanden APK. Dat is dus een sterk verkoop argument!

Weet je niet zeker of de auto wel door de APK heen komt of twijfel je aan de mogelijk kosten? Doe dan een voor-keuring. Laat een garage de auto controleren op de APK punten.  Zo weet je precies wat er aan de hand kan zijn en dit eventueel melden bij de verkoop.
Je kunt ook afspreken met de garage dat de auto onder een bepaalde prijs alsnog gemaakt mag worden en vervolgens de echt APK er op. Zo weet je wel van te voren waar je aan toe bent. Op deze website kun je meer lezen over een apk keuring.


Auto laten keuren voordat je hem verkoopt slim?

Een auto laten keuren voordat je hem verkoopt kan een slimme zet zijn. Het hangt van de waarde van je auto af, en van de kosten van de beurt. Het je een auto die 1250 euro waard is en de beurt kost je 400 euro dan is het niet slim om de auto een beurt te geven voordat je hem verkoopt. Is de auto daarentegen 6000 euro waard, dan kan een beurt je een extra voordeel bieden. Een auto verkopen met een recentelijke onderhoudsbeurt erop gaat een stuk makkelijker in het algemeen.

Tip: Combineer een onderhoudsbeurt met een APK, dit kan geld uitsparen. Een auto met een nieuwe APK en onderhoudsbeurt is natuurlijk helemaal positief bij het verkopen van een auto.


Moet je de vloeistoffen nog even checken?

auto verkopen vloeistof peilHet word iedere automobilist aangeraden om zo nu en dan het vloeistof niveau te peilen. Zo weet je hoe het gesteld staat met de auto, en mocht er onverhoopt een sensor kapot zijn, dan heb je dat op tijd in de gaten. Niet alle auto’s hebben overigens sensoren voor alle vloeistoffen. Ga maar eens na… heeft jouw auto wel eens aangegeven dat de ruitenwisservloeistof op is?

Controleer zelf alle vloeistof, eventueel met behulp van het onderhoudsboekje. Het zou vervelend zijn dat je ruitenwisservloeistof net op is, en dat de potentiële koper je ruitenwissers gaat testen en er geen vloeistof uitkomt. Hij heeft dan onmiddellijk het idee dat het slecht gesteld staat met het onderhoud, en dat gevoel neem je niet meer weg.

 

►Bij veel auto’s zijn de vloeistof-vulpunten gekenmerkt met de kleur geel.

TIP: Controleer de volgende vloeistoffen en raadpleeg indien nodig het onderhoudsboekje/gebruiksaanwijzing van de auto.

 • Motorolie peil (doe dit bij een koude motor)
 • Remvloeistof
 • Koelvloeistof
 • Stuurbekrachtigingsvloeistof
 • Ruitenwisservloeistof

 

Technische problemen verhelpen

Laat technische problemen oplossen voordat je de auto verkoopt. Je wilt immers niet dat de koper bij je terug komt om verhaal te halen. Wees in geval van een mankement duidelijk naar de koper én in je advertentie. Stel het liefst nog een verkoopcontract op waarin je eventuele gebreken opneemt. Zo voorkom je gezeur aan de deur.

Indien er storingslampjes branden in het dashboard kun je deze laten uitlezen en soms resetten. Je weet meteen of er een probleem is en hoe je deze kunt oplossen. Lees hier meer over kapotte autolampjes.

TIP: Technische problemen kun je soms ook zelf goedkoop oplossen. Google eens rond want voor veel problemen vind je gemakkelijk het antwoord.

 

 

Auto verkopen met onderhoudsgeschiedenis

Ga je de auto verkopen dan is het slim om de onderhoudsgeschiedenis bij de hand te hebben. Concreet betekent het dat je alle rekeningen verzamelt die met de auto te maken hebben. Hiermee kan worden laten zien welke onderdelen vervangen zijn en dus op kort termijn niet opnieuw defect zullen raken.

De distributieriem is een erg belangrijk onderdeel in de auto. Niet alle auto’s hebben een distributieriem maar soms ook een distributieketting. Een distributieriem heeft onderhoud nodig.

De intervallen voor het vervangen zijn op internet terug te vinden en staan in het onderhoudsboekje. Vaak worden er ook spanrollen, meelooprollen en een waterpomp vervangen bij deze ingreep. In veel gevallen plaatst de garage een sticker onder de motorkap met een kilometerstand en datum. Tevens hoort er in het onderhoudsboekje een aantekening gemaakt te worden.

Vaak moet de distributieriem om de 5 jaar vervangen worden of bij een kilometerstand welke door de fabrikant is bepaald. Voor de meeste auto’s ligt dit tussen de 60.000 en 120.000 KM.

TIP: Zet de vervang datum (en eventueel de vervangen onderdelen) in de advertentie.


banner-autoverkopen

Werkende Airco heeft meerwaarde bij verkoop

Een werkende airco heeft zeker meerwaarde bij de autoverkoop. Tegenwoordig zijn er steeds meer auto’s met een airco. Toch zijn er een hoop die niet optimaal functioneren. Dit komt omdat men vaak denkt dat de kosten erg hoog zullen zijn om dit weer te herstellen. Een auto verkopen met een kapotte airco kan best wat impact hebben op de prijs. De koper weet immers niet wat er precies kapot is. Is het een kwestie van bijvullen, dat bij de gemiddelde garage 70 euro kost, of is het de aircopomp van 800 euro? Laat je airco checken wanneer deze niet goed werkt, en hem eventueel weer bijvullen, wat normaal gesproken iedere 3 jaar toch moet gebeuren.

TIP: Bewaar de rekening als bewijs voor de nieuwe eigenaar!

 

Welke autopapieren heb je nodig om een auto te verkopen?

Om een auto te verkopen heb je de volgende autopapieren nodig: het kentekenbewijs nodig.

Het kentekenbewijs bestaat uit:

 • Kentekenbewijs deel 1A : Voertuigbewijs : Hierop staan de gegevens van de auto zoals
  Kenteken, Merk, Model, Brandstof en Chassisnummer
 • Kentekenbewijs deel 1B : Tenaamstellingsbewijs : Hierop vind je de gegevens terug van de eigenaar zoals Naam, Adres en Geboortedatum
 • Kentekenbewijs deel 2 : Overschrijvingsbewijs : Hiermee schrijf je de auto over op een andere naam

auto verkopen kenteken papierenVroeger (2004) was er ook een deel 3. Je had toen deel 1, 2 en 3. Deel 3 is nu vervallen en deel 1 is opgesplitst in deel 1A en deel 1B.

Ben je een van deze papieren kwijt dan kun je die opnieuw aanvragen op de website van het RDW. De kosten voor deel 1 of deel 2 zijn 31,- Euro.

Om een auto over te schrijven heb je dus een overschrijvingsbewijs nodig én een tenaamstellings. De tenaamstelling wordt ongeldig gemaakt (vrijwaring) en er wordt een nieuwe afgegeven op naam van de nieuwe eigenaar.

Zoek van te voren uit waar een auto kan worden overgeschreven. Dit is wel zo makkelijk.
Dit is te vinden op de website van Postnl. Volg de link auto overschrijven en klik op postkantoor of businesspoint en vink vervolgens auto overschrijven aan.

Let op: de auto verkopen kan alleen wanneer je alle autopapieren in bezit hebt!

 

Heeft NAP toegevoegde waarde bij de verkoop?

N.A.P. Staat voor Nationale Auto Pas. De NAP is een stichting welke de kilometerstanden registreert. Deze stichting krijgt de informatie van de garage waar de auto in onderhoud is geweest. Een NAP rapport toont aan dat de kilometerstand origineel is. Er is op de website van autopas.nl een NAP check uit te voeren welke gebruikt kan worden voor de verkoop.


 

Schoonmaken onder de motorkap

auto verkopen motorkapMaak de auto schoon onder de motorkap. Onder de motorkap zitten, in de buurt van de ruitenwisser-armen, de ventilatie-openingen voor de ventilatie binnen in de auto.
Hier liggen vaak bladeren in van bomen. Haal deze weg. Dit staat niet alleen netter maar zorgt ook voor meer ventilatie in de auto en wellicht voorkomt het geurtjes. Bladeren op deze plek kan overigens ook voor vervelende problemen zorgen zoals water (lekkage) op plekken waar je het zeker niet wilt hebben. Het kan namelijk ook voor storingen en defecten zorgen.auto verkopen smudge

Controleer tevens of er geen mayonaise (sludge of smudge) onder de (motor)oliedop zit. Bij auto’s die
veel korte ritjes afleggen ontstaat er een mayonaise-achtige substantie. Dit ontstaat doordat olie en condenswater gaan mengen. Zolang het niveau van de koelvloeistof gewoon op peil is kan het geen kwaad. Haal de mayonaise weg om te voorkomen dat een koper op dit punt wil gaan afdingen.


Hoe maak je een auto schoon aan de binnenkant?

Maak de auto van binnen schoon. Dit is goed voor de foto én voor de auto verkoop.

 • Leeghalen. Haal alle vakjes, dashboardkastje, kofferbak leeg en haal alle persoonlijke bezittingen uit de auto.
 • Stofzuigen. Haal hierbij ook de automatten uit de auto en neem ook de kofferruimte mee.
 • Interieur schoonmaken. Haal een doekje over het gehele interieur. Gebruik hiervoor een schoonmaakmiddel dat lekker ruikt (en niet te agressief is) en een niet pluizend doekje.
 • Kunststof reinigen. Poets doorzichtig kunststof delen zoals snelheidsmeter glaasje op met een microvezeldoekje
 • Ruiten reinigen. Vergeet niet de ruiten aan de binnenkant schoon te maken. Een schone ruit glanst meer waardoor de auto nieuwe lijkt.

 

Lees hier ‘Hoe je de auto lekker laat ruiken aan de binnenkant’.


 

Hoe maak je een auto schoon aan de buitenkant?

Uiteraard is het erg belangrijk voor de auto verkoop dat de auto ook mooi is om te zien. Een mooie auto is om te beginnen schoon, daarnaast glimt hij ook.

Neem een Carwash. Om tijd en energie te besparen kun je een carwash nemen. Ga op zoek naar een duurdere carwash waarbij de auto door een lange straat wordt heen getrokken. Maak gebruik van het duurste programma waarbij de auto een hotwax beurt krijgt. Dit is een waslaag die lang blijft zitten. Een waslaag zorgt voor meer glans en dat waterdruppels moeilijk hechten. Met de hand wassen is natuurlijk nog beter.

Maak de wielen schoon. Maak de velgen of wieldoppen goed schoon indien dit niet door de wasstraat is gedaan.
De wielen van de auto zijn erg belangrijk voor het uiterlijk van de auto. Ook al zitten er geen sportvelgen onder, toch is het belangrijk dat deze er zo mooi mogelijk uit zien.

auto verkopen bandenMaak de banden zwart. Haal een spuitbus bandenzwart. Deze is bij de Action te koop als Tireshine en kost +/- 2,50 Euro. Spuit hiermee royaal de zijkant van de banden in. Laat het even inwerken en veeg ze weer droog met een doek. Hierdoor krijgen de banden een diepe zwarte kleur en lijken ze als nieuw. Dit truukje wordt door elke autohandelaar toegepast.

Maak de ramen schoon. Vergeet ook de buitenkant van de ramen niet schoon te maken, indien dit nog niet in de carwash is gebeurt. Glanzende ramen geven het idee dat de auto nieuwer is.

Maak verweerd kunststof weer mooi. Auto’s met ongespoten kunststof delen (spiegels, bumperdelen, e.d.) kunnen behandeld worden met een bijvoorbeeld Bumperblack welke ook bij de Action te verkijgen is. Het kunststof kleurt donkerder en krijgt zijn originele kleur weer terug. Ook hierdoor lijkt de auto weer nieuwer en in een betere staat. Lees hier meer over auto wassen. Als je deze tips allemaal opvolgt dan kun je binnen een mum van tijd gegarandeerd je auto verkopen voor een goede prijs!

auto verkopen schoon


 

Hoe maak je goede foto’s van je auto voor een advertentie?

Om toch zo mooi mogelijk foto’s te maken van de auto geven wij wat tips. De foto’s zijn zeer belangrijk bij de auto verkoop. Dit bepaald of een koper geïnteresseerd raakt of juist niet.

 • Zorg dat de auto verkoopklaar is (dus schoon en gepoetst van zowel binnen als buiten)
 • Om de auto zo veel mogelijk te benadrukken in de foto moet de achtergrond rustig zijn. Een gebouw op de achtergrond, muur of een stukje natuur doen het altijd goed.
 • Ga foto’s nemen op een heldere / onbewolkte dag en wanneer het niet regent.
 • Zorg dat de zon achter je bevind om overbelichting te voorkomen.
 • Gebruik de beste camera die je hebt.
 • Zet de wielen en het stuur recht. Dit geeft een nettere uitstraling.
 • Neem altijd een foto van de voorkant, beide zijkanten en achterkant
 • Neem een foto van de het interieur (met beide voordeuren open).
 • Neem foto’s van objecten welke de auto speciaal maken (Navigatie, motorblok, nieuwe banden, o.i.d.)
 • Neem altijd 3 foto’s van hetzelfde en verplaatst de positie van de camera iets. Bepaal achteraf welke de mooiste is.
 • Ga je jouw auto verkopen via Marktplaats, dan kun je +/- 20 foto’s kwijt. Benut deze mogelijkheid.

 

Dagwaarde auto berekenen

Mensen stellen vaak de vraag ‘wat is mijn auto waard’ of ‘hoeveel is mijn auto nog waard’ welke wij daarom op Tips Auto Verkopen behandelen. Er zijn verschillende manieren om er achter te komen hoeveel de auto waard is. Dit wordt vaak de dagwaarde genoemd. De dagwaarde kan verschillen vanwege het doel waarvoor hij bestemd is. Een verzekering zal een andere dagwaarde hanteren dan een particuliere koper.

De waarde van de auto kun je achterhalen door op Marktplaats te kijken of een bod te krijgen op de auto via een gratis online autoveiling. Let er op dat deze gratis en vrijblijvend is, dus een gratis taxatie op je auto. De waarde van de auto hangt van er veel factoren af. Zo zijn sommige merken waardevast en sommige modellen populair. Zo zijn In de zomer cabrio’s meer waard dan in de winter.

Via het onderstaande formulier kun je ook de waarde eenvoudig achterhalen. Je laat namelijk ruim 5000 autobedrijven op je auto bieden en het hoogste bod wordt naar je toegestuurd. Dit is geheel gratis en verplicht je tot niets. Bevalt het bod je dan kun je direct overgaan tot verkopen.


De auto verkopen via een Marktplaats advertentie

auto verkopen marktplaatsJe auto online verkopen, waarom adverteren op Marktplaats? Uit onderzoek is gebleken dat mensen als eerst op Marktplaats gaan zoeken voor een 2de hands auto. Tevens kun je als je advertentie goed in elkaar zit de auto binnen 2 weken online verkopen. Hoe lager de prijs hoe sneller je een reactie zult krijgen. Marktplaats vraagt 15,- Euro voor een advertentie van 2 weken.

Als 2de optie kun je online je auto verkopen door te adverteren op Autotrader.nl. Autotrader vraagt 6,95 Euro voor een auto verkopen auto traderadvertentie van 2 weken. Autotrader heeft als voordeel dat hij naar voren komt op de populaire verzamelwebsite Gaspedaal.nl. Wil je echt snel van de auto af? Gebruik dan beide.

Gratis auto verkopen? Als 3de optie kun je uiteraard op alternatieve gratis varianten gaan adverteren zoals speurders.nl/autoverkopen, 2dehands.nl of autoscout24.nl maar dan moet je niet verwachten dat je veel reacties krijgt. Je wilt immers geen maanden met je auto gaan leuren. Autoscout24 maakt af en toe wat reclame op tv wat wel weer wat bezoekers oplevert dus wellicht dat deze de beste gratis variant is.

De meeste mensen kijken het meest in het weekend op Marktplaats en andere advertentie sites. Het meest effectieve is de advertentie net voor het weekend, dus vrijdag, online te zetten. Vrijdag avond, zaterdag en zondag zullen dan de meeste bezoekers de advertentie bekijken.

 

⭐Tips voor een goede advertentie

 • Gebruik in de titel het merk, het model en het bouwjaar
 • Voeg indien er nog ruimte is in de titel de apk datum toe / aantal PK’s of iets anders specifieks zoals navigatie
 • Zet je telefoonnummer in de advertentie
 • Zet de optie bieden uit, mensen die echt serieus zijn bellen
 • Upload eerst de foto’s van de auto aan de buitenkant
 • Zet bovenaan in de advertentie de APK datum en onderhoudsgeschiedenis
 • Zet onderaan in de advertentie wat de eventuele zwakke punten (gebreken) zijn
 • De verkoopprijs baseren op een vergelijkbare auto die op Marktplaats staat. Gekeken naar bouwjaar, kilometerstand, onderhoud en schade. Elke (niet al te grote) schade op de auto in de vraagprijs verminderen met 150,- Euro. Op sommige sites kun je ook de dagwaarde berekenen.
 • Zijn er gadgets aanwezig (later ingebouwd) zoals Xenon verlichting, een alarm of parkeersensoren? Meldt dit in de advertentie
 • Vergeet tot slot niet een opsomming te maken van alle opties
  – Aantal airbags
  – ABS (anti blokkeer systeem)
  – Boardcomputer
  – Climate control
  – Aantal gordels
  – Stuurbekrachtiging
  – Traction control (ookwel ASR of TSC genoemd)
  – Transmissie (Handgeschakeld of Automaat en dan hoeveel traps)

 

Auto verkopen en de verkoper spelen

Bedenk van te voren wat de uiterste prijs is. Wijk hier niet van af. Prijs alle positieve dingen die de auto heeft. Een koper zal zich focussen op de negatieve dingen maar blijf bij de positieve punten.

Neem zelf een actieve rol in het verkopen door de koper te vertellen en te laten zien welke opties op de auto zitten en waar ze zijn te vinden. Neem de koper mee en leidt hem of haar rond.

Stel de koper op zijn gemak en maak er een prettige sfeer van. Hierdoor zal de koper ook minder geneigd zijn negatief te zijn en tot het uiterste gaan met afdingen.

Ga zelf mee met een proefrit en ga op de passagiersstoel zitten. Verstandig is wel zeker te weten dat de koper ook daadwerkelijk een rijbewijs heeft.


 

 

Overschrijven van een voertuig

auto verkopen vrijwaringWat heb je nodig om een auto over te schrijven?

Zorg dat je alle autopapieren bij de hand hebt. Zonder autopapieren kun je geen auto verkopen. Zoek van te voren uit waar de auto overgeschreven kan worden. Vergeet niet te kijken naar de openingstijden. Tegenwoordig zijn er geen postkantoren meer waar dit mogelijk is.
Je kunt vaak terecht in een Bruna of Primera. Soms ook wel eens bij een supermarkt.

Waar auto overschrijven

Probeer bij het maken van een afspraak rekening te houden met de tijd en dag voor het overschrijven. Het mooiste is dat je natuurlijk meteen door kunt en niet een nieuwe afspraak moet maken.

Vergeet niet alle sleutels over te dragen én een vrijwaring te ontvangen. Daarnaast kunt je de koper erop attent maken dat de auto verzekerd moet worden voordat hij of zij er de weg mee op gaat. Vergeet ook zelf niet de auto uit de verzekering te halen.

 

Auto Inruilen is vaak financieel niet interessant

Inruilen gaat je een hoop geld kosten, dat is een feit, maar soms is het wel interessanter om in te ruilen. Een auto inruilen in het algemeen heeft voor- en nadelen. Welke dat zijn lees je hieronder:

✅Voordelen van inruilen:

 • Geen mensen aan de deur
 • De auto mag schade hebben
 • De auto mag gebreken vertonen
 • Gemak van het omruilen, dus niet tijdelijk zonder auto komen te zitten

⛔Nadelen van inruilen:

 • Veel minder geld voor je auto terug krijgen
  Zonder inruil kun je vaak nog wel 5 tot 10% van de verkoopprijs krijgen.
  Met inruil krijg je niets af van de verkoopprijs en krijg je tot 25% minder voor je eigen auto.
  Gemiddeld krijg je voor een auto onder de 10.000 euro zo’n 2.000 euro minder dan de verkoopwaarde

Auto verkopen aan een auto inkoper

auto verkoopVerkoop je jouw auto aan een auto inkoper, dan kun je gratis je auto verkopen en snel het geld in handen hebben.

Op internet zijn er diverse auto inkopers te vinden die de auto snel willen opkopen tegen handelsprijzen. Deze auto opkoper komt bij je langs, taxeert de auto en geeft je er een bepaald bedrag voor. Over het algemeen komen ze gratis bij je langs. Ga je akkoord met het taxatie bedrag dan kan dat soms direct cash uitbetaald worden. Vaak zijn dit niet al te hoge bedragen.

Je kunt ook online een taxatie laten uitvoeren op de auto. Sommige vragen foto’s om een zo goed mogelijke beeld te krijgen. Natuurlijk wordt er ook gevraagd waarom je de wagen wilt verkopen en wat de minpunten zijn. Daarna wordt er een indicatie bedrag gegeven zodat je ongeveer weet wat je kunt verwachten. Als je dit interessant klinkt kan de partij langskomen en een definitieve (gratis) taxatie verrichten. Meestal pakt dit zo uit dat ze toch iets vinden wat jij niet hebt gemeld, en zakt de prijs nog iets. Het is dan een ‘take it or leave it’ verhaal.

In de meeste gevallen krijg je direct een vrijwaring en geld in handen. Ieder bedrijf heeft weer zijn voor en nadelen. Zoek van te voren goed uit welke het beste past bij jouw wensen.


Je wagen verkopen aan de sloop

Schadeauto verkopen of Sloopauto verkopen? Ook dat is mogelijk! Aan de sloperij kun je snel je auto verkopen zonder dat het je iets kost. Bijna alle sloperijen geven je nog geld terug voor je auto, zeker wanneer deze nog kan rijden. Het kan voorkomen dat je van je auto af wilt omdat deze bij de apk afgekeurd is, defect is, te grote roestplekken heeft, bij veel schade of je geen zin of tijd hebt om hem te verkopen.

auto sloopEen sloperij kan dan een uitkomst bieden. Een auto naar de sloop brengen is een laatste optie. Het voordeel is dat hij direct gevrijwaard wordt. De sloperij schrijft direct een vrijwaring uit en de auto is van je naam af. Uiteraard heb je wel het kentekenbewijs nodig om dit te doen net als het overschrijven op het ‘postkantoor’.

De sloperij zal de auto uit elkaar halen en eventuele bruikbare onderdelen weer doorverkopen. Afhankelijk van de staat, leeftijd, merk en functioneren van de auto zal de sloperij er een bedrag voor terug geven. Is de auto echt afgeschreven en is een reparatie niet meer economische verantwoord dan zul je er vermoedelijk 50 Euro voor terug krijgen.
Is de auto in de ogen van de sloperij nog wel iets waard en zien hun er eventueel brood in om de auto op te knappen of te herstellen dan kan het bedrag oplopen naar een 150 Euro.

Het hangt er dus echt van af wat je komt brengen. Ga er wel met de gedachte heen dat alles wat je voor je auto krijgt meegenomen is. Ook de sloperij weet dat je de auto hoe dan ook gaat achterlaten en deze mensen zijn ook gewoon handelaren die hun brood moeten verdienen.

TIP: Neem wel iemand mee die je een lift terug kan geven.

 

De wegenbelasting wordt bij het vrijwaren automatisch stop gezet. De belastingdienst zal automatisch een bericht geven welk bedrag zij jouw verschuldigd zijn en deze terug storten.

De verzekering moet wel zelf opgezegd worden. Vergeet deze niet te bellen. Dit is vaak binnen 1 minuut geregeld. Hiervoor zou de verzekering alleen het kenteken en de naam van de eigenaar willen weten.

Meer weten over een autowrak en wat het is, dan kun je dit nalezen op wikipedia.

Veel succes met de auto verkopen!

 

52 gedachten over “Auto verkopen tips”

 1. Haha, die Daniel.
  Dit komt totaal niet louche over..
  Een geldverstrekker die in de aanhef van zijn bericht al een spelfout maakt.
  Ik hoop dat er niemand geld bij je komt lenen.
  Als ze niet betalen knip je zeker vingertjes af?
  Nou succes ermee, doei!

 2. @Damiaan.

  Uw advertentie is opzich ok.
  Ik mis onderaan de advertentie negatieve punten of punt zoals een eventuele schade in de vorm van een deuk of een stuurwiel met veel slijtage.
  Het tweede foutje vind ik de aanhef ‘beste autozoekende.’
  Ik zou het gewoon weglaten.

  De sterke punten heeft uw advertentie ook, en persoonlijk vind ik de gratis onderhoud bij 15000 km vertrouwen wekkend.
  Ook moet je verstand hebben van je koopwaar, en met een auto die ook door Toyota word gemaakt is het helemaal goed. Ook de voorganger van de 107 de 106/Citroën Saxo zijn goede kleine auto’s.
  Dik in uw advertentie de zeer lage wegenbelasting aan, want dat lezen aspirant kopers graag, en vooral die zich oriënteren op een kleine stadsauto.
  O ja, ze zijn ook nog eens erg zuinig met benzine!

  Succes!

  Ook ik ben mij aan het oriënteren op het autoverkoopvak.
  Het komt bij mij omdat ik verzot ben op auto’s.

 3. Mrs. Born Hook

  Wij zijn gespecialiseerd in de financiële dienstverlening, het aanbieden van lokale / internationale leningen, het verstrekken van beveiligde en onbeveiligde leningen opties om individuen en samenwerken organen op een zeer concurrerende lening tarieven en flexibele voorwaarden van een financieringsovereenkomst omstandigheden. Het maakt niet uit als je een slechte credit score, kunnen we u nog steeds voorzien van snelle geld voor het onverwachte Contacteer ons nu voor een snelle en betaalbare leningen aan alle budgetten en wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie: sungsloanfirm2@hotmail.com

 4. Ik hem de site met plezier doorgelezen en de tips gevolgd. In eerste instantie dacht ik dat het wat overdreven was onder om ook onder de motorkap bijvoorbeeld de bladeren weg te halen maar ik trof nou net iemand die daar naar ging kijken. Leuk dat hij nog met de opmerking kwam dat je daaraan altijd kon zien hoe een auto onderhouden was. Haha… heb maar niets gezegd. In elk geval de auto lekker snel kunnen verkopen aan de eerste kijker.

 5. Goedemorgen,

  Heeft u advertentiemogelijkheden op uw website voor een autoverzekering portaal? Graag zou ik deze vernemen!

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis

 6. Beste,

  Bedankt voor deze interessante post over het verkopen van auto’s, zelf ben ik ook geïnteresseerd in het verkopen van auto’s, en dan voornamelijk ook het inkopen 😉 Het leuke eraan vind ik het spel-element, klein beetje handelen!

  Ook wilde ik even vragen of het goed is dat ik deze post heb gebruikt voor het doen van onderzoek, en het schrijven van mijn eigen artikel over de verkoop van auto’s. Ik ben namelijk schrijver op infonu, en heb daar een artikel geschreven over de auto verkoop.

  Anyhow, geweldig artikel, ga zo door!

  Groetjes
  David

 7. Sanna van de Klerk

  ben nooit echt een held geweest met het verkopen van dingen maar heb hier toch wat nuttige informatie kunnen weghalen.
  Ik denk dat ik sommige dingen zelf in een manier kan toepassen op andere dingen die ik nog moet verkopen (zoals de foto tips, super!)

  nu nog afwachten tot iemand reageert, maar gelukkig zie ik dat er meerdere opties mogelijk zijn bij het verkopen van een auto dus dit gaat zeker goed komen!

 8. Hi,
  Mijn slechte ervaring met Marktplaats:

  Ik had mijn VW golf op Marktplaats gezet voor 7000 euro. Vond ik zelf al een vrij scherpe prijs gezien andere aanbieders.
  Ik kreeg meerdere telefoontjes met mensen die vroegen wat mijn laagste prijs was. Op zich al vervelend maar goed.

  Op een gegeven moment iemand aan de telefoon die over de prijs al wilde onderhandelen en we waren uitgekomen op 6500 euro. Ik had duidelijk aangegeven dat dit ook de laagste prijs was en dat hij voor geen stuiver minder weg zou gaan.

  Eenmaal afgesproken kwamen er 3 turken langs. Ze gingen heel de auto binnenste buiten keren en op zoek naar dingen waar ze waarop ze gewoon konden afdingen. Elke krasje werd bekijken en ze gingen met z’n 3en tegelijkertijd lopen zoeken naar gebruikers sporen. Ook vroegen ze of ik de auto even wilde starten met de motorkap omhoog. Een van die mannen ging onder de motorkap kijken terwijl die andere flink gas aan het geven was. Was ik niet echt happy mee maar goed als je de auto daarmee verkoopt…..

  Ze gingen alle doppen losdraaien zoals olie en stuurbekrachtiging en koelvloeistof om alles te checken.
  En uiteraard kwamen ze met een aantal dingen die niet goed waren en dat geld ging kosten. Remmen waren volgens hun versleten aan de voorkant en achterbanden weinig profiel. Ook was er volgens hun een olielekkage en de uitlaat was een beetje nat. En natuurlijk niet te vergeten die kleine krasjes hier en daar.

  Ik had er totaal geen goed geval meer over en had al sterk het vermoeden dat ze meer van de prijs af wilde krijgen.
  Ze vroegen of ze er een stukje mee mochten rijden. Allereerst wilde ik wel weten of ze de auto alsnog voor het afgesproken bedrag wilde kopen. Ze antwoordde dat ze eerst een proefrit moesten maken omdat alles daar van af zou hangen of ze hem wel of niet wilde.

  Na de proeftit kwamen ze terug en zeiden ja rijdt goed maar er zijn een hoop dingen niet goed aan je auto. Ik geef je er 5500 voor en dan laat ik die dingen zelf maken.
  Heb gewoon mijn tijd zitten verdoen met deze onzin. Die gasten waren er gewoon op uit om de auto mee te krijgen. Vooraf vroeg ik nog of ze de auto wilde hebben voor de vooraf afgesproken prijs en dat hij niet voor minder weg zou gaan. 7000 was de prijs en ben al gezakt naar 6500. Voordat ze de proefrit gingen maken wisten ze dus al dat ze er niet meer dan 5500 euro voor gingen geven want de auto reed goed. Zijden ze zelf. Ik zelf weet dat de auto perfect is want hij had 2 maanden geleden nog een grote beurt gehad en is altijd dealer onderhouden.

  Die gasten werden bijna boos dat ik de auto niet aan hun wilde verkopen voor die 5500 en ze vonden dat ik hun voor niks hebben laten komen omdat er zoveel mankeert aan de auto en dat ik dat niet er bij had vertelt. De hele avond met een rot gevoel gezeten daar over. De dagen erna ook nog. Volgende keer dus GEEN auto meer via Marktplaats verkopen.

  1. Je moet geen auto aan turken verkopen die willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten!! dat laat dit verhaal maar weer zien!

   Met dingen op marktplaats verkopen is niks mis!! Als je maar fatsoenlijke mensen laat komen kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *