auto leasen

Goedkope leaseauto rijden

Zoek je een goedkope leaseauto die toch mooi en functioneel moet zijn? Ook de duurdere modellen kun je goedkoper rijden! Lees hieronder hoe dat mogelijk is.

Waarschijnlijk heb je al een beetje rondgekeken en gezien wat een leaseauto per maand kost. Sommige schikken daarvan en sommige niet. Het hangt er natuurlijk ook vanaf naar welk model je kijkt. Hoe luxer de auto, hoe hoger het maandbedrag wordt. Het maandbedrag kun je op verschillende manieren naar beneden krijgen. Hoe je dat doet lees je hieronder.

maandbedrag leaseauto

Maandbedrag verlagen van je leaseauto

Opties kosten in veel gevallen geld, maar soms kunnen ze ook geld besparen, hoe gek dat ook klinkt. Uiteindelijk worden leaseauto’s ook weer verkocht, en een auto met airco is bijvoorbeeld meer waard dan een auto zonder airco. Het kan dus goed zijn dat een extra optie je juist geld uitspaart. Probeer dus alle opties aan- en uit te zetten om te zien of je zo de prijs naar beneden kunt krijgen.

Hoe langer je least, hoe lager het bedrag wordt. 12 maanden leasen is vaak duurder dan 36 of 48 maanden een auto leasen. Ook kan de verzekering en het aantal kilometers die je wilt maken de prijs beïnvloeden. Denk goed na over of je echt wel zoveel kilometers gaat rijden met de auto. Weet je nog met hoeveel kilometer op de teller je jouw eigen auto hebt gekocht? Reken dan uit in hoeveel tijd de kilometerstand op de dag van vandaag is. Zo voorkom je dat je teveel betaald.

hoogste-prijs-terug

Zelf geld inleggen

aanbetaling lease autoDoor zelf geld in te leggen, en een aanbetaling te doen, kun je ook flink de maandelijkse kosten naar beneden krijgen. Als voorbeeld lease je een auto 48 maanden, dus 4 jaar, en zou 300 euro per maand betalen. In totaal zou dat 14.400 euro zijn. Zelf ga je jouw eigen auto verkopen welke 6000 euro opbrengt. 14.400-6000=8400 euro. Het nieuwe leasebedrag is in plaats van 300 euro per maand slechts 175 euro! Dat is een fikse besparing.

 

Niet bij iedere leasemaatschappij kun je online ingeven hoeveel je zelf wilt vooruit betalen, daarom neem je het beste contact op met de maatschappij. Bijna altijd kun je zelf een deel aanbetalen om zodoende goedkoop een auto te leasen. Een goedkope leaseauto rijden is dus zeker mogelijk, zonder dat je in hoeft te leveren op merk, model of opties.

 

Je auto verkopen gaat het snelst via een autoveiling. Daar ben je in een klap van je auto af en heb je direct het geld in handen waarmee je goedkoper een auto kunt leasen. Vraag wel even bij de leasemaatschappij naar de levertijd van je nieuwe auto zodat je niet te lang zonder auto komt te zitten. Mogelijk kun je ook het leasebedrag achteraf bijstellen. Met andere woorden krijg je eerst je goedkope leaseauto afgeleverd en betaal je na verkoop van je eigen auto het bedrag aan de leasemaatschappij, welke vervolgens het maandbedrag naar beneden bijstelt.