Je auto verkopen; snel, eenvoudig en zonder gedoe

snel auto verkopenHeb je geen zin om je auto zelf te verkopen? Al die mensen aan de deur, het onderhandelen en de auto mag geen gebreken vertonen. Maar wil je de auto ook niet inruilen omdat je er dan veel minder voor terug krijgt? Ga dan je auto verkopen aan een auto inkoper!

Handiger dan zelf verkopen

De auto op internet zetten is waarschijnlijker het eerste waar je aan denkt als je van je auto af wilt. Echter is dit niet gratis en maak je gebruik van sites als Marktplaats, dan kan dit zelfs oplopen tot € 10,- per week. Een auto staat al snel een paar maanden te koop, waardoor de kosten erin sluipen. Je moet zelf goede foto’s maken en je kunt altijd gebeld worden door mogelijke geïnteresseerden op tijden dat het jou niet uitkomt. Het meest vervelende is misschien wel de mensen aan je deur die willen komen kijken of het onderhandelen onder jouw garagepoort terwijl de buurman meekijkt en luistert. Dan is er ook nog de kans dat er een slimme handelaar bij je aan de deur komt die inziet dat jij niet heel veel van de auto en de waarde af weet en hier misbruik van maakt. Misschien toch je auto op een andere manier verkopen?

Inruilen; dief van je eigen portemonnee?

Je hebt een nieuwe auto gezien die je wilt kopen. Bij deze garage, dealer of handelaar kun je ook direct je oude auto inruilen. Dat klinkt aantrekkelijk. Of is het toch niet zo mooi als het lijkt?

Ruil je geen auto in op je nieuwe auto, dan krijg je vaak nog 5 tot 10% van de vraagprijs af. Dit zorgt dus voor nog wat extra onderhandelingsruimte voor de nieuwe auto die je gaat kopen. Ruil je wel je oude auto in, dan krijg je niets meer van de verkoopprijs af. Daarnaast krijg je ook nog eens veel minder voor je oude auto terug dan wanneer je hem zelf verkoopt of aan een inkoper verkoopt. Dit kan oplopen tot wel 25% verschil! Toch maar eens laten taxeren door een inkoper?

Laten inkopen; hoe gaat dit in zijn werk?

Je auto verkopen aan een auto inkoper is misschien nog wel de beste optie. Je laat door middel van een taxatieformulier weten wat de specificaties van de auto zijn en je krijgt snel een prijsvoorstel voor je auto. Het is ook mogelijk om de inkoper langs te laten komen om de auto te taxeren. Zo weet je direct wat je voor je auto terug krijgt. Of je akkoord gaat bepaal je zelf. Ben je het eens met de prijs, dan wordt de auto direct opgehaald. Het enige wat je moet doen is het kentekenbewijs en APK bewijs meebrengen en je krijgt naar wens het geld met een spoedbetaling op je rekening gestort of  direct contant uitbetaald! Geen gedoe met overschrijven via de bank en lang wachten op je geld, geen gedoe met mensen aan huis en altijd een duidelijke prijs voor je auto, zonder te moeten onderhandelen.

Wil je de auto snel verkopen zonder gedoe? Overweeg dan om je auto te laten taxeren door een auto inkoopdienst. Je weet dan direct wat je kunt verwachten!