Tips voor het wassen van je auto

tips-auto-wassenVooral tijdens de winterperiode wast men de auto niet of nauwelijks. Dit heeft met name met de temperatuur en het weer te maken. Veel mensen vinden het te koud om de auto te wassen en denken, “volgende week is hij toch weer vies”.

Zodra de echte koude maanden weer voorbij zijn en de temperatuur niet meer onder de 7 graden komt dan worden mensen weer actief met het wassen van hun auto.

 

Je auto wassen kan op 3 manieren:

  • Voor de deur met de hand
  • Een carwash
  • Een wasbox


Voor de deur met de hand

auto-wassen-met-de-handHet beste resultaat krijg je om de auto zelf met de hand schoon te maken. In sommige gemeenten is het niet toegestaan om je auto voor de deur te wassen. Dit heeft met het milieu te maken. Veel mensen, en vooral mannen, vinden het heerlijk om de auto voor de deur te wassen als het een aangename temperatuur is en het zonnetje schijnt. Soms gaat het ook nog een stapje verder en worden er bepaalde delen wat opgepoetst.

>Nadelen met de hand is dat het vaak meer tijd kost en je moet beschikken over benodigdheden zoals een spons en autoshampoo.

>Voordelen is dat de auto goed schoon wordt.

Een carwash

carwashMet de carwash, ook wel bekend als wasstraat, wordt je auto in veel gevallen goed schoon. Het kost je weinig tijd als er geen lange rij staat en soms mag je erna nog gratis stofzuigen.  Je kunt kiezen voor een basisprogramma maar ook voor een luxe waar je auto extra van gaat glimmen. Dit is vaak met een hot-wax behandeling. Ook kan je auto aan het einde van het programma worden gedroogd.

>Voordelen van een carwash is dat het snel gebeurt

>Nadelen van een carwash is dat het wat duurder is en dat je schade kunt oplopen. Schade is misschien een groot woord maar minuscule krasjes levert het vaak wel op. Deze zijn met name goed zichtbaar op donkere auto’s op het moment dat de zon erop schijnt. Antennes die uitsteken moeten vooraf verwijderd worden en in een enkel geval klap je spiegel wel eens de andere kant op.

De wasbox

wasboxDe wasbox heeft bij de meeste mensen de voorkeur. Het is makkelijk en snel en hij kent geen openingstijden. Er is vaak geen rij omdat er meerdere boxen naast elkaar zijn. In tegenstelling tot de carwash weet je vooraf niet precies wat je kwijt bent aan de kosten tenzij je regelmatig je auto wast en weet hoelang je er over doet.

Een wasbox werkt op munten van 50 cent, een euro en 2 euro. Hoe meer geld je er in gooit, hoe langer je de auto kunt wassen. Bij een wasbox kies je zelf het programma zoals:

  1. Voorwassen
  2. Schuimlans
  3. Schuimborstel
  4. Spoelen
  5. (HOT) Wax
  6. Vlekvrij naspoelen

De stappen waaruit je kunt kiezen kun je het beste ook in die volgorde opvolgen. Hier is over nagedacht. Het voorwassen is bedoeld om al het vuil en zand van de auto te verwijderen. Ga dus nooit direct met de schuimborstel aan de gang want dan maak je krassen.  Sommige slaan de wax behandeling over of gebruiken deze niet op de ruiten. Heb je een regensensor dan kan deze in de war raken van de waxlaag op je voorruit. Ook het vlekvrij naspoelen is aan te raden als laatste stap. Hierdoor krijg je dus geen kleine kringentjes op je lak als de druppels zijn opgedroogd.

>Voordelen van een wasbox zijn dat je zelf op een moment naar keuze de auto kunt wassen.

>Nadelen zijn dat je gepast muntgeld moet hebben en dat je er zelf nat van kunt worden. Trek bij voorkeur dus gepaste kleding aan. Nog een nadeel kan de harde straal zijn van de hogedruk reiniger. Heb je blanke lak die los aan het laten is dan kan dit vele malen erger worden. Zorg dat je voldoende afstand houdt met de spuitlans.

banner-autoverkopen

Tips voor je auto wassen in een wasbox

tip

 

Neem in de zomer een insectenspray mee die je vooraf op je ruit, bumper en spiegels spuit. Laat dit even inwerken en begin dan pas met de auto wassen.

 

tip
Velgen zijn vaak lastig schoon te krijgen. Hiervoor zijn er velgenreinigers op de markt. Ook dit spuit je vooraf op de velg en laat het even inwerken.

 

tip
Neem een zeem mee zodat je de ruiten en spiegels meteen droog kunt maken voor een streeploos resultaat.

 

 

We hopen dat je iets gehad hebt aan deze tips. Heb je zelf nog tips of advies dan zien we je reactie hieronder graag terug.