Waarde van de auto bepalen

waarde-bepalen-autoWanneer je het idee hebt om de auto te verkopen dan ben je waarschijnlijk wel eerst benieuwd hoeveel de nog opbrengt. De waarde van de auto kun je op verschillende manieren berekenen en daarvoor ook bepaalde websites inzetten. Vaak kom je nog wel grote verschillen tegen in de uitkomst daarvan. Sommige sites maken gebruik van tabellen en rekenmethodes gebaseerd op de nieuwwaarde, kilometerstand en leeftijd. Echter is niet elk merk even waardevast en kun je geen extra opties, schades of gebreken opgeven.

 

Vergelijken op advertentiesite

appels-met-peren-vergelijkenJe zou natuurlijk eens op een advertentiesite kunnen kijken wat een vergelijkbare auto doet qua prijs. Je moet je wel realiseren dat de vraagprijs vaak niet wordt behaald omdat de koper toch een onderhandeling aan probeert te gaan. Een foto laat nooit alles duidelijk zien en de advertentietekst is niet altijd even compleet. Sommige verkopers vinden standaard gebruikerssporen niet de moeite waard om te vermelden maar dat kan ik praktijk de koper weer afschikken welke dan weer een reden heeft om af te dingen. Kortom heb je een richtlijn van wat de auto waard is maar de exacte waarde is het niet. Geen enkele auto is namelijk hetzelfde.

 

Waarde achterhalen via autoveiling

auto-verkopen-onlineDe autoveiling is op zich een zeer goede manier om de waarde van een auto te bepalen. Om te beginnen heb je het voordeel dat je gratis een bod kunt krijgen op de auto. Het bod is afkomstig van een autobedrijf die de auto van je koopt voor het genoemde bod. Ga je akkoord dan je de auto verkopen voor de genoemde prijs. Bij een autoveiling kun je zelf alle informatie opgeven. Doe je dit correct dan heb je achteraf geen discussie. Vooraf weet je precies wat de auto waard is en bepaal je zelf of je wil gaan verkopen. Geen verkoop is geen probleem. Kosten zijn er niet dus je hebt niets te verliezen.